Филмови

Документарни филмови који се налазе на овим страницама преузети су са YouTube-a и сличних сервиса. Користе се у некомерцијалне св%D

Хитлер: Уздизање зла 1

Остварење из два дела „Хитлер: Уздизање зла“ (Hitler: The Rise of Evil, 2003) редитеља Кристијана Дугаја, прати живот чувеног нацистичког вође Адолфа Хитлера од ране младости када је почео да развија психопатске црте карактера.

Прича започиње упознавањем младића који полако развија психопатске црте карактера, наставља се његовим одрастањем током којег се развија у човека спремног да искористи очајничку потребу читаве нације, да пронађе вођу за којим би кренула.

Hitler.jpg

Његова мотивација је гнев. Његов его га усмерава на мрачну страну. Његово име је Адолф Хитлер. Он се бори са светом, за који верује да му дугује штошта, увлачећи Немачку у мрачну игру која ће довести до велике пропасти.

Ово је филм из два дела о најозлоглашенијем двадесетовековном диктатору ког игра британски глумац Роберт Карлајл. Бави се периодом од Хитлеровог детињства, до стицања апсолутне власти у Немачкој 1934. године.

Обухваћен је Хитлеров пропали покушај да постане уметник, његова фрустрација док гледа како му се нова домовина распада по шавовима у Првом светском рату, његова одлучност да Немачку врати на ноге користећи страховиту беду која је земљу захватила после рата, окорели антисемитизам, његово хапшење 1923. године, објављивање злоћудног дела „Моја борба“, растући националсоцијализам, те фатална грешка коју је начинио сенилни немачки канцелар Фон Хиндбенбург, који је 1933. године – у жељи да га неутралише – Хитлеру доделио наизглед небитну политичку функцију.

Ту је и Хитлерова пропала љубавна афера са Гели Раубал и дугогодишња веза са Евом Браун.

Главне улоге у остварењу Кристијана Дугаја тумаче: Роберт Карлајл, Стокард Чанинг, Лив Шрајбер, Питер Стомер.